Yağmur gibi yağan zam sağanağı tüm hızıyla devam ediyor. Üst üste gelen zamlarla artık mutfaklarda görmek hayal olan kırmızı ete yüzde 25'e yakın bir zam daha gelmesi bekleniyor.
15 Nisan 2022, 13:45Cumhurbaşkanlığı'nın 'Et Piyasasının Düzenlenmesine İlişkin Kararı' Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, Et ve Süt Kurumu (ESK) tarafından kesimi ve satışı yapılan/yaptırılan sığırlar için yetiştiricilere, 2 bin 500 lira destek ödemesi yapılacak. Bu durumun fiyatlara olumlu yansıması bekleniyor.
13 Nisan 2022, 11:19Et ve Süt Kurumu et fiyatlarına yüzde 48’lik bir zam yapılacağını duyurmuştu. Sektör temsilcileri et fiyatlarına iki ay içerisinde zam geleceğini söyledi.
25 Mart 2022, 17:10Fiyat artışı nedeniyle gündemde olan kırmızı etin ihracatına kısıtlama getirildi.
24 Mart 2022, 19:18Kırmızı ete yüzde 48 zam geldi. Vatandaş isyanda. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati için ağa konağında ziyafet sofrası kuruldu. Nebati’nin sofrasında yok yok.
22 Mart 2022, 12:33Yüksek enflasyon ve pahalılık nedeniyle ay sonunu getiremeyen vatandaş bir darbe daha aldı. Son bir ayda 3 kez zamlanan kırmızı et fiyatları da 3 haneli rakamlara ulaştı.
14 Mart 2022, 10:14Yükselen enflasyon, ekonomik dar boğazla fiyat krizi şimdi de kırmızı ete uzandı. Başta Ankara, Adana ve Gaziantep olmak üzere, birçok ildeki büyük ölçekli büyükbaş hayvan besi çiftliklerinde kapasiteler yüzde 40’ın altına geriledi.
02 Mart 2022, 11:34Son zamlarla birlikte kıymanın kilosu 95 liraya, bütün tavuğun fiyatı ise 32 liraya yükseldi. Kasaplar, dolardaki düşüşün fiyatlara yansıyacağını belirtiyor.
23 Aralık 2021, 12:24Katar'a 2.5 milyon adet küçükbaş hayvan satıldığını belirten Adana Kasaplar Odası Başkanı Saruhan Yağmur, etin kilosunun yılbaşında 150 TL'ye çıkacağını ve bayramda hayvan bulunamayacağını söyledi.
20 Aralık 2021, 14:23Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkan Vekili ve Antalya Kasaplar Odası Başkanı Osman Yardımcı, pandemiden dolayı tüm ürünlere yüzde yüze yakın zam gelmesine rağmen iki yıldır kırmızı ete ciddi bir zammın gelmediğine dikkat çekti.
03 Kasım 2021, 13:09Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanvekili Osman Yardımcı, yaklaşan Ramazan ayında kırmızı ete zam yapılmayacağını, tavukta da fiyat artışı beklemediklerini bildirdi.
01 Nisan 2021, 14:52Eti yıkamanın mevcut mikroorganizma yükünü arttıracağını belirten Gıda Mühendisi Aslı Zuluğ önemli uyarılarda bulundu. Yıkanan etin tehlikeli olduğuna dikkat çeken Zuluğ, "Avuç içi sıcaklığı çok önemli. Etle ne kadar çok oynarsanız bu durum o kadar çok riske yol açıyor." dedi.
26 Ocak 2021, 13:30Kırmızı et fiyatlarının yüksek olması nedeniyle birçok vatandaş yeteri kadar et tüketemediğini söylüyor. Kırmızı ette market fiyatları baş döndürüyor. Kıymaya 102, kuşbaşıya 114, pirzolaya 143, bonfileye 172 lira isteyenler var. Et ve Süt Kurumu ise uygun fiyatla et satışı yapıyor. ETS ile market fiyatları arasındaki fiyat farkı ise vatandaşı şaşırtıyor. Tüketiciler hem fiyat farkını eleştiriyor hem de son dönemde etiketlerin sürekli değişmesinden dert yanıyor.
15 Aralık 2020, 11:12Türkiye'de 2016 yılında toplam 37.2 kilo kırmızı et tüketen 4 kişilik bir aile, bu yıl yalnızca 28 kilo kırmızı et tüketebildi. Makarna tüketimi ise yüzde 25 artış gösterdi.
02 Kasım 2020, 13:20Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanvekili Osman Yardımcı, kırmızı ve beyaz ete zam yapılmayacağını belirterek, “Şu anda hiç zam görmüyoruz. Gelse de en fazla 1 TL veya 2 TL gelir. Öyle fahiş fiyatlar gelmez, kimse de korkmasın” dedi.
16 Eylül 2020, 12:11Gıda hilecilerinin şimdi de yüzde yüz dana eti adı altında satılan kıyma ve sucuk gibi ürünlere sakatat ve kanatlı hayvan eti karıştırıldığı, kırmızı ette ise tartıda ağır basması için şırıngayla su enjekte ettiği ortaya çıktı.
07 Temmuz 2020, 09:16Korona virüs salgını nedeniyle birçok gıdadan sağlığa birçok ürüne zam gelirken kırmızı ete de zam yapılacağı iddiaları gündeme geldi. Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkan Vekili Osman Yardımcı, söz konusu iddiaları yalanladı.
05 Nisan 2020, 14:14Gastroenterolog ve beslenme uzmanı Galina Bartaşeviç, kırmızı etin neden tehlikeli olduğunu ve sağlığa zarar vermemesi için tüketilmesi gereken miktar hakkında bilgi verdi.
18 Ocak 2020, 09:45ETBİR Başkanı Ahmet Yücesan, 2018'de kırmızı et üreticisinin maliyetinin yüzde 35 arttığını belirterek Kurban Bayramı'ndan 1-1.5 ay sonra kırmızı ete yüzde 20 zam geleceğini söyledi.
14 Ağustos 2019, 14:36Amerika Birlik Devletleri'nde yapılan araştırmalar sonucu kırmızı et tüketenlerin ölüm riskinin daha fazla olduğunu bitkisel ürünlerin ömrü uzattığı ortaya çıktı.
14 Haziran 2019, 17:19© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.